ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στη συγκέντρωση της 9ης Οκτωβρίου στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διεκδίκησαν το αυτονόητο – υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας στο σχολείο – η πολιτική ηγεσία, εκμεταλλευόμενη τη δράση μίας μεμονωμένης ομάδας που καμία σχέση δεν είχε ούτε με το μαθητικό, ούτε με το εκπαιδευτικό κίνημα, έδειξε πως δεν θέλει ή/και δεν αντέχει καμία ουσιαστική συζήτηση, επιδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την αδιάλλακτη στάση της.

Καταγγέλλουμε την κρατική καταστολή στη σημερινή συγκέντρωση, κατά την οποία η αστυνομία, με τη χρήση χημικών και δακρυγόνων, έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια ανήλικων μαθητών.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας και τα δίκαια αιτήματά τους.

Διαμηνύουμε στην κυβέρνηση ότι η προσπάθεια εκφοβισμού των μαθητών και των εκπαιδευτικών οδηγεί σε έναν μόνο δρόμο, στον δρόμο της κλιμάκωσης του αγώνα.

Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση ότι κάθε προσπάθεια για καταστολή των κινητοποιήσεων, με μόνο στόχο την αποφυγή ουσιαστικού διαλόγου, θα πέσει στο κενό.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΡΗ                                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΕΛΗΣ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password