Κεραμέως στον ΣΚΑΙ: Τι δεν είπε η Υπουργός….

Κεραμέως Μόλις το 3% των τμημάτων έχει πάνω από 25 μαθητές

 

 Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε Υπουργός Παιδείας Νίκη κεραμέως.

 Αν και το Υπουργείο Παιδείας  κρατάει επτασφράγιστο μυστικό τα στατιστικά  των σχολείων  είναι πράγματι πιθανό τα τμήματα που αριθμούν  από 26 και πάνω μαθητές να αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό του συνόλου των μαθητικών τμημάτων.

Αυτό που δεν είπε βέβαια η Υπουργός είναι ότι τα τμήματα που αριθμούν πάνω από 20 μαθητές υπερβαίνουν το 60% του συνόλου των  μαθητικών τμημάτων στη χώρα.

Στη συνέντευξη της η Υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην νέα  νομοθετική ρύθμιση  σύμφωνα με την οποία οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονική κάλπη και σε μη εργάσιμη μέρα.

 Είπε ότι αν οι παρατάξεις δεν κατεβάσουν  ψηφοδέλτια θα είναι υπεύθυνες για το ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα έχουν  αιρετούς.

 Δήλωσε ανυποχώρητη στο ότι οι εκλογές θα γίνουν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου τονίζοντας ότι της είναι αδιανόητο  να χάνονται μαθήματα για να γίνονται εκλογές αιρετών.

 Δεν  είπε όμως ότι τις συγκεκριμένες εκλογές τις ορίζει η διοίκηση και ότι η αργία για τη διεξαγωγή των εκλογών δεν υπήρξε αίτημα των  συνδικαλιστικών  οργανώσεων των εκπαιδευτικών αλλά απόφαση της Διοίκησης.

Η υπουργός ανέφερε επίσης ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση επιτυγχάνει:

– Τη μη διατάραξη της εκπαιδευτικης διαδικασίας

– Την ψηφιοποίηση των διαδικασιών, σύμφωνα με τη διεθνή τάση

– Την πρόληψη από τον κορωνοϊό, με την αποφυγή συναθροίσεων

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password