Τι λέει η ΑΔΕΔΥ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία;;;

Ούτε λέξη η ΑΔΕΔΥ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία  στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια του Νοεμβρίου 2020!!!

Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη στις 6 Οκτωβρίου αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου με αιτήματα για την υγεία, την παιδεία, το ασφαλιστικό, τις αυξήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις χωρίς όμως να κάνει καμία αναφορά στην επιβολή του μέτρου της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που νομοθέτησε η κυρία Κεραμέως για τις εκλογές των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΔΕ & ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ.

Εντύπωση μας κάνει η παράλειψη αυτή γνωρίζοντας ότι πάνω από το 60% των μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ αλλά και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της συνομοσπονδίας του δημοσίου προέρχονται από τις δύο μεγαλύτερες ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Όταν γίνεται τόσο μεγάλος “ντόρος” και συζήτηση στα μέλη των ομοσπονδιών αλλά και στα μέλη των τοπικών ΕΛΜΕ και των συλλόγων δασκάλων όφειλε το Γενικό Συμβούλιο αλλά και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να πάρουν θέση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Παραθέτουμε στη συνέχεια στην τελευταία ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την απεργιακή κινητοποίηση της επόμενης Πέμπτης για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι αυτό το έλλειμμα!

“Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη στις 6 του Οκτώβρη 2020, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη, 15 του Οκτώβρη 2020, με αιτήματα:

  1. Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.
  2. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.
  3. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
  4. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.
  5. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
  6. Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία(Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).
  7. Κατάργησηόλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
  8. Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Δημόσιο. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας.
  9. Όχι στις ιδιωτικοποιήσειςδημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
  10. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίαςκαι περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.”

Τι άποψη έχουν οι κ. Πάιδας και Μπράτης, Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας αντίστοιχα της ΑΔΕΔΥ και πρώην στελέχη της ΔΟΕ;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password