Ρεπορτάζ mathe.gr: Tι ειπώθηκε στη συνάντηση Kεραμέως – Ο.Λ.Μ.Ε.

Σκληρή και αδιάλλακτη χαρακτηρίζουν συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ τη στάση της Υπουργού Παιδείας στη χθεσινή συνάντηση που είχαν μαζί της στο Υπουργείο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν για λόγους τήρησης των μέτρων προστασίας από ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη πού εκπροσωπείται στην ΟΛΜΕ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

 Από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας συμμετείχαν η υπουργός Νίκη Κεραμέως, η  Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας Αθανασία Γκίκα.

Τα βασικά ζητήματα που έθεσε η ΟΛΜΕ, ήταν οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων λόγω της πανδημίας και γενικότερα τα θέματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,  οι πρόσφατες ρυθμίσεις για την τηλεκπαίδευση στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη,  οι άδειες ανατροφής για τους τους νεοδιόριστους καθώς και οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Σε κανένα από τα θέματα αυτά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν δόθηκε ικανοποιητική απάντηση από την πλευρά της ηγεσίας  του Υπουργείο Παιδείας.

Σε σχέση με τα μέτρα που λαμβάνονται στα   σχολεία η Υπουργός δεν πρόσθεσε  κάτι και επικαλέστηκε το γεγονός ότι η διασπορά του ιού στα σχολεία είναι σχεδόν μηδενική.

Για τις καταλήψεις είπε ότι αποτελούν έκνομη  ενέργεια χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις για καταχώριση απουσιών σε όσους παρεμποδίζουν τη λειτουργία του σχολείου.

 Για τις 9 μήνες άδειες ανατροφής δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση αφού δήλωσε  ότι το ζήτημα αυτό το ρυθμίζει νόμος και άρα χρειάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση η οποία θα μπορούσε να συζητηθεί.

 Παρέπεμψε στο Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσφατη εγκύκλιο με την οποία περιορίζονται οι κατηγορίες εκπαιδευτικών που μπορούν να ενταχθούν σε ευπαθείς ομάδες και να δικαιούνται άρα ρα ειδικής άδειας

 Για τους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση είπε ότι προχωράνε κανονικά και για τις προσλήψεις αναπληρωτών ότι φέτος έγιναν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και έχουν ήδη προσεγγίσει τον περσινό αριθμό.

Τέλος για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων κράτησε αδιάλλακτη στάση τονίζοντας στους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ ότι οι εκλογές θα γίνουν ηλεκτρονικά την ημερομηνία που ρυθμίζει η νέα διάταξη νόμου δηλαδή στις 7/11 ημέρα Σάββατο.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password