Ναι ή Όχι στην κατάληψη μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου

Διευθυντής ζήτησε από τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας να ψηφίσουν για την συνέχιση ή όχι της κατάληψης μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΛΑΡΙΣΑΣ, η Διεύθυνσης του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας ζήτησε από τους μαθητές του σχολείου, μέσω της ιστοσελίδας του, να δηλώσουν ποιοι συμφωνούν και ποιοι όχι με τη συνέχιση της κατάληψης.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τα πυρά των οργανώσεων ΚΚΕ και ΚΝΕ της Ελασσόνας που εξέδωσαν ανακοίνωση κάνοντας λόγο για προσπάθεια τρομοκρατίας από την πλευρά της Διεύθυνσης του σχολείου.

Η ανακοίνωσε ανέφερε:

«Καταγγέλλουμε στον λαό και τη νεολαία της Ελασσόνας την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών που προσπαθεί να επιβάλλει ο διευθυντής του ΓΕΛ Ελασσόνας μέσω της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του σχολείου για τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Σαν να μην έφτανε αυτό, αναφέρει ως επιχείρημα για τη λήξη της κατάληψης ενδεχόμενες καταστροφές που μπορεί να προκύψουν, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί το παραμικρό στο συγκεκριμένο σχολείο»!

Η Εφημερίδα φιλοξενεί και την άποψη του Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος αναφέρει: «Συζητάω με τα παιδιά. Τα αιτήματα της κατάληψής τους τα ανέβασα στην ιστοσελίδα μας. Θεωρώ για παράδειγμα ότι έχουν δίκαια αιτήματα. Δεν μπορεί σε καιρό πανδημίας 27 παιδιά να στοιβάζονται σε 50 τ.μ. Όμως θεωρώ την κατάληψη το τελευταίο βήμα και δεν θα πρέπει να γίνεται αν δεν έχουν προηγηθεί άλλα βήματα. Το είπα αυτό στα παιδιά. Να βρούμε άλλους τρόπους διαμαρτυρίας. Να κάνουμε γνωστά τα αιτήματά τους. Ήθελαν την κατάληψη, υποσχέθηκαν όμως να παραδώσουν το σχολείο όπως το βρήκαν καθαρό και χωρίς ζημιές και έτσι έγινε. Ήταν άψογοι. Δεν θεωρώ ότι το ψηφιακό παρουσιολόγιο επηρέασε την απόφασή τους να σταματήσουν την κατάληψη».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password