Κίνηση ΜΑΤ η εξ αποστάσεως στα υπό κατάληψη σχολεία!!!

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη και τις απουσίες σε όσους μαθητές συμμετείχαν σε αυτές φαίνεται τελικά ότι ήταν κίνηση ΜΑΤ!

Από την επόμενη μέρα της επιβολής ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων μειώθηκε και συνεχίζεται αυτή η μείωση μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα ο αριθμός αυτών των σχολείων ήταν 780 την ημέρα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και σήμερα είναι περίπου τα 200 και αυτά κυρίως στην Αττική.

Αριθμός που εκτιμάται πως έχει ορίζοντα την κινητοποίηση των μαθητών έξω από το Υπουργείο αύριο Παρασκευή 9/10. Μετά και αυτή την κινητοποίηση πηγές από το υπουργείο αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα ο αριθμός των καταλυμένων  σχολείων θα είναι διψήφιος.

Ένας άλλος λόγος στον οποίο οφείλεται η μείωση αυτή είναι και η πίεση που ασκήθηκε από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης προς τους Διευθυντές Σχολείων να τους στείλουν από την επόμενη μέρα της επιβολής του μέτρου της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τον αριθμό των ηλεκτρονικών τάξεων και μαθημάτων που δημιούργησαν.

Μιλώντας με αρκετούς Διευθυντές σχολείων μας ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι την περασμένη Παρασκευή οι Διευθυντές Εκπαίδευσης τους τηλεφωνούσαν και τους ζητούσαν το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που λειτούργησαν από την πρώτη μέρα ακόμα.

«Σχέδιο» λοιπόν του Υπουργείου Παιδείας για να μπει «λουκέτο» στις καταλήψεις ήταν η εφαρμογή της υποχρεωτικής εξ αποστάσεως διδασκαλίας, στην οποία δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές που κάνουν κατάληψη και ταυτόχρονα θα έπαιρναν απουσίες;

Αν ήταν, από τους αριθμούς φαίνεται ότι πέτυχε!

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη επίσης σε δηλώσεις της στα Μέσα Επικοινωνίας είπε ότι το κίνημα των καταλήψεων έχει εκτονωθεί, με τον αριθμό τους να έχει περιοριστεί κατά 45%.

Η ίδια άφησε αιχμές, λέγοντας πως δεν αποκλείεται οι καταλήψεις να υποκινούνται από εξωσχολικούς παράγοντες, ενώ απηύθυνε έκκληση «να ανοίξουν όλα τα σχολεία, τονίζοντας ότι δεν έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην εκπαίδευση εκτός σχολικών δομών».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password