Η Ελληνική Γλώσσα πάει σε όλο τον κόσμο

Η εφαρμογή staellinika.com για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό είναι γεγονός

Η πλατφόρμα υλοποιείται με την συνεργασία της Γ ενικής Γραμματείας Δημοσίας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού και της ελληνικής επιστημονικής κοινότητος τού Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser του Βανκούβερ.

Στην παρουσίαση της ιστοσελίδας ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, επισημαίνοντας πώς «στις ιδιαίτερες συνθήκες πού έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία το γεγονός ότι τα παιδιά και οι νέοι της ομογένειας έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν δωρεάν από τον υπολογιστή τού σπιτιού τους, από το κινητό τηλέφωνο ή το tablet τους στον υπέροχο κόσμο της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής μυθολογίας και τού πολιτισμού».

Ή υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε ότι ή πλατφόρμα «StaEllinika» αποτελεί σημαντικό σταθμό για τις δράσεις, με σκοπό την διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Τα μαθήματά

Αυτή τη στιγμή προσφέρονται 4 διαφορετικά μαθήματα για αρχάριους μαθητές όλων των ηλικιών, από προσχολικό επίπεδο μέχρι εφήβους και ενήλικες.

Ελληνικά για Αρχαρίους (ηλικίες 4+)

Ο κύριος διδακτικός στόχος για το συγκεκριμένο ηλικιακό επίπεδο είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν ένα βασικό λεξιλόγιο παράλληλα με ένα σύνολο φράσεων που χρησιμοποιείται σε βασικές επικοινωνιακές περιστάσεις. Τα διδακτικά μέσα περιλαμβάνουν μικρές ιστορίες βασισμένες σε παραμύθια και τη σύγχρονη ζωή, καθώς και απλά τραγουδάκια που παρουσιάζουν το λεξιλόγιο της κάθε ενότητας.

Ελληνικά για Αρχαρίους (ηλικίες 6+)

Αυτό το επίπεδο απευθύνεται σε παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Ερευνητές στον τομέα της εκπαιδευτικής ψυχολογίας υποστηρίζουν ότι η εκμάθηση περισσοτέρων του ενός αλφαβητικών συστημάτων ταυτόχρονα, αν και μπορεί να γίνει, μπορεί να δυσκολέψει σημαντικά τους νεαρούς μαθητές.

Ελληνικά για Αρχαρίους (ηλικίες 9+)

Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι από τις πιο απαιτητικές και παρουσιάζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις, καθώς οι περισσότεροι μαθητές σε αυτή την ηλικία σταματούν να πηγαίνουν στο ελληνικό σχολείο. Η εκμάθηση της ελληνικής συναγωνίζεται με άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες. Για τον λόγο αυτό, το μάθημα της πλατφόρμας Staellinika για αυτό το ηλικιακό επίπεδο επικεντρώνεται στην “παιχνιδοποίηση” της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με την υιοθέτηση στοιχείων που συναντάμε στα βιντεοπαιχνίδια.

Ελληνικά για Αρχαρίους (ηλικίες 13+)

Αυτό το μάθημα έχει σχεδιαστεί ώστε να σε εισάγει στη γλώσσα, αποφεύγοντας μια υπερβολικά απότομη καμπύλη δυσκολίας. Εργαλεία μάθησης θα σου δώσουν τη δυνατότητα για μια λεπτομερή καταγραφή της μαθησιακής σου εμπειρίας και επίδοσης.

Σχολεία

Η ομάδα μας συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες, ώστε η πλατφόρμα Staellinika να μπορεί να υποστηρίξει τη διδασκαλία και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε όλους τους τύπους σχολείων στη Διασπορά!

Γονείς

Οι εφαρμογές Staellinika έχουν σχεδιαστεί ώστε να διευκολύνουν την ουσιαστική γονεϊκή εμπλοκή στη μαθησιακή διαδικασία. Οι γονείς μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους και να παρακολουθούν την πρόοδό τους, μαθαίνοντας και οι ίδιοι!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password