Αλλαγές στις ημερομηνίες & στα Βραβεία του Ιδρύματος Βαρδινογιάννη

Διαγωνισμός με τίτλο «Η Μάχη των Θερμοπυλών και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας 2.500 χρόνια μετά. Αποτιμούμε τα δύο γεγονότα ως προς τη σημασία τους για τον σύγχρονο κόσμο και τον πολιτισμό» στο πλαίσιο του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020».

Γραπτά δοκίμια

Τα γραπτά δοκίμια των μαθητών/τριών θα υποβληθούν στις σχολικές μονάδες από 7 ως 12 Οκτωβρίου 2020.

Τα σχολεία θα διαβιβάσουν τα δοκίμια στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2020, οι οποίες με τη σειρά τους, αφού αριθμήσουν τα γραπτά και καλύψουν τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο/τάξη/σχολείο) των μαθητών/μαθητριών, θα τα παραδώσουν στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αξιολόγησης που θα ορίσει καθεμία από τις Διευθύνσεις για να αξιολογήσει τα δοκίμια που υπάγονται σε κάθε Διεύθυνση.

Επιτροπή

Η κάθε Επιτροπή θα είναι άμισθη και θα αποτελείται από τρία (3) έως πέντε (5) μέλη, εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (φιλολόγους), οι οποίοι θα αξιολογήσουν τα υποβληθέντα ανώνυμα γραπτά, θα τα κατατάξουν με βάση τη βαθμολογία που έλαβαν. Στη συνέχεια, χωρίς να αποκαλύψουν τα στοιχεία των μαθητών, θα αποστείλουν ως τις 23 Οκτωβρίου 2020 τα διακριθέντα με άριστα (98/100-100/100) γραπτά στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η οποία πρέπει να επιλέξει 1 γραπτό που θα αποστείλει ταχυδρομικά (σύνολο 13 γραπτά από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις) ως τις 30 Οκτωβρίου 2020 στην Ειδική Επιστημονική Επιτροπή του Διαγωνισμού του Ιδρύματος (στη διεύθυνση: Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ηρώδου Αττικού 12Α, 15124 Μαρούσι, Αθήνα), η οποία αποτελείται από Πανεπιστημιακούς και διακεκριμένες προσωπικότητες της εκπαίδευσης, των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή θα αξιολογήσει και θα επιλέξει τα 3 προς βράβευση γραπτά μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα δημοσιοποιηθούν από το Ίδρυμα μέσα στον Νοέμβριο του 2020.

Στους/στις μαθητές/τριες που θα διακριθούν, θα απονεμηθούν βραβεία σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Λόγω της πανδημίας Covid-19, η εκδήλωση αυτή θα γίνει διαδικτυακά.

Το έγγραφο

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password