Προχωράνε οι διαδικασίες για ηλεκτρονική ψηφοφορία στα υπηρεσιακά συμβούλια!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Mathe.gr

 Με γρήγορες διαδικασίες προχωρά το Υπουργείο σύμφωνα με πληροφορίες  του mathe.gr  στην προσαρμογή του πληροφοριακού συστήματος που θα χρησιμοποιηθεί για τις εκλογές των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα διαρρέονται από πηγές του Υπουργείου, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το σύστημα να είναι έτοιμο στις 7 Νοεμβρίου, δηλαδή το πρώτο Σάββατο του μήνα στο οποίο σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση θα διεξάγονται από δω και πέρα οι εκλογές.

Η “σκληρή” αυτή στάση της Υπουργού Παιδείας έρχεται ως απάντηση στην πρόσφατη  ομόφωνη ανακοίνωση της ΟΛΜΕ σύμφωνα με την οποία εάν το Υπουργείο προχωρήσει σε ηλεκτρονική ψηφοφορία οι παρατάξεις θα αποσύρουν τα ψηφοδέλτια τους.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτή είναι μία καλή αφορμή για να πεταχτούν έξω από τα υπηρεσιακά συμβούλια οι αιρετοί των εκπαιδευτικών.

Θυμίζουμε ότι η πρόταση του Προέδρου του ΙΕΠ Αντωνίου,  ήταν να μη μετέχουν οι αιρετοί των εκπαιδευτικών στα συμβούλια κρίσης και επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

Σε ένα βαθμό αυτό συνέβη με  με τους πρόσφατους ορισμούς Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από συμβούλιο στο οποίο δεν συμμετείχαν οι αιρετοί.

Απομένει να δούμε αν αυτός ο αποκλεισμός των συνδικαλιστών από τα συμβούλια θα επεκταθεί περαιτέρω.

Στην συνάντηση της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που έχει οριστεί για την Πέμπτη 8/10 αναμένεται μεταξύ άλλων να τεθεί και αυτό το ζήτημα.

Κύκλοι των συνδικαλιστών επισημαίνουν ότι η μη κατάθεση ψηφοδελτίων από την ομοσπονδία δεν λύνει το πρόβλημα, αφού δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τη γραμμή αυτή θα ακολουθήσουν οι σχηματισμοί σε τοπικό επίπεδο ( ΠΥΣΔΕ ΠΥΣΠΕ)  είτε σε περιφερειακό επίπεδο (ΑΠΥΣΔΕ,  ΑΠΥΣΠΕ).

 Σε κάθε περίπτωση οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι είναι μάλλον αδύνατο παρά την επιδίωξη του Υπουργείου να γίνουν οι εκλογές στην προκαθορισμένη ημερομηνία,  διότι το πληροφοριακό σύστημα δεν είναι προσαρμοσμένο ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συγκεκριμένων εκλογών στις οποίες συμμετέχουν εκατοντάδες ψηφοδέλτια και χιλιάδες υποψήφιοι.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password