Οι εκπαιδευτικοί είμαστε παιδαγωγοί και όχι παιδονόμοι και  «online» απεργοσπάστες. | Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Τρίτη, 6-10-2020 στάσεις εργασίας για σχολεία σε κατάληψη: από ΟΛΜΕ 8.00-11.00 π.μ. από ΕΛΜΕ 11-2 μ.μ. Για τα εσπερινά σχολεία: πρώτη εσπερινή βάρδια από ΟΛΜΕ ,δεύτερη από ΕΛΜΕ

ΤΑ «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ» ΚΑΙ «ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ» ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΚΑΜΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΣΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ.

 

Τρίτη, 6-10-2020 στάσεις εργασίας για σχολεία σε κατάληψη:

από ΟΛΜΕ 8.00-11.00 π.μ. από ΕΛΜΕ 11-2 μμ

Για τα εσπερινά σχολεία:  πρώτη εσπερινή βάρδια  από ΟΛΜΕ ,δεύτερη  από ΕΛΜΕ

 

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε παιδαγωγοί και όχι παιδονόμοι και  «online» απεργοσπάστες.

Δε θα επιτρέψουμε , ούτε θα ανεχθούμε να χρησιμοποιηθούμε ως  μηχανισμός καταστολής των  αγώνων των μαθητών μας.

  • Κανένας εκπαιδευτικός να μην αποδεχθεί να εφαρμόσει τις αυταρχικές εντολές του ΥΠΑΙΘ.

  • Καμία  εφαρμογή της «εξ αποστάσεως διδασκαλίας» στα υπό κατάληψη σχολεία.

  • Να αποσυρθούν τώρα η ΚΥΑ που αφορά τη «Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2020-2021» (12-9-20) και η τροποποίηση της (30-9-20)

Καλούμε:

  • τους συλλόγους διδασκόντων, τους συναδέλφους, τους διευθυντές  να καταδικάσουν και να απορρίψουν μαζικά και καθολικά αυτήν την απαράδεκτη αντιδημοκρατική και αντιπαιδαγωγική  μεθόδευση ,που θέλει τηλεργασία σε κατειλημμένα σχολεία! Να μην υπονομεύσουν τους αγώνες των μαθητών τους και τα δίκαια αιτήματά τους, να μη δυναμιτίσουν την παιδαγωγική σχέση που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν με πόσο κόπο χτίζουν μαζί τους .Να δηλώσουν ότι η θέση τους είναι μέσα στα σχολεία, με όλους τους όρους ασφάλειας και υγιεινής και τους μαθητές δίπλα τους.

  • Καμία Διοίκηση, Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κανένας Διευθυντής και γονιός δε νομιμοποιείται να δίνει ονόματα μαθητών σε αστυνομία και τον Εισαγγελείς. Καταγγέλλουμε απερίφραστα τις ενέργειες αυτές.

 

  • Κανένας Διευθυντής δε νομιμοποιείται να αποστέλλει πρόγραμμα και να καλεί τους συναδέλφους σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όταν δεν υπάρχει εκπαιδευτική διαδικασία , όπως στην περίπτωση των υπό κατάληψη σχολείων. Ο χώρος εργασίας των εκπαιδευτικών είναι τα σχολεία και εκεί πρέπει να βρίσκονται.

 

  • Η  ΕΛΜΕ προκηρύσσει απεργία- αποχή από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα κατειλημμένα σχολεία. Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν απεργία – αποχή από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

 

  • Προκηρύσσουμε συμπληρωματικές, σε αυτές της ΟΛΜΕ, στάσεις εργασίας για τα σχολεία ευθύνης της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ:  Τρίτη 6/10 , 11.00-2μμ-Δευτέρα 5/10 11-2μμ ,δεύτερη βάρδια των εσπερινών σχολείων,  από ΕΛΜΕ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password