Συνεργασία του ΟΑΕΔ με το Ελληνογερμανικό ΕΒΕ

Κοινές δράσεις στον Τομέα της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (εκπαίδευση & μαθητεία) υλοποιούν από το 201 3 έως σήμερα το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και ο ΟΑΕΔ.

Οι δράσεις αυτές υποστηρίζουν τους εκπαιδευόμενους, τους εκπαιδευτές και τις επιχειρήσεις, με προγράμματα εκπαίδευσης, που χαρακτηρίζονται από υψηλά πρότυπα ποιότητας βάσει της πολυετούς εμπειρίας των δύο φορέων στον τομέα της ΕΕΚ και ειδικότερα του Δυικού Συστήματος Μαθητείας, αλλά και των οργανωμένων υποδομών που διαθέτει ο ΟΑΕΔ.

Η συνεργασία των δύο φορέων εγκαινιάστηκε με την υλοποίηση του προγράμματος ΜΕΝDI, στις δύο ΠΣΕΚ Μαθητείας ΟΑΕΔ (πειραματικές σχολές επαγγελματικής κατάρτισης) σε Αθήνα και Κρήτη, για τρεις ειδικότητες του τουριστικού κλάδου.

Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτήθηκε από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας, την DEKRA Akademie GmbH καθώς και από τον ΟΑΕΔ με την επένδυση ιδίων κεφαλαίων για την αναβάθμιση εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, και κάλυψη αμοιβών εκπαιδευτών και λειτουργικών εξόδων, ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2018 και υποστηρίχθηκε καθ’ όλη τη διάρκειά από τη Robinson Club.

Πάνω από το 91% των 150 και πλέον εκπαιδευομένων απορροφήθηκαν μετά την εκπαίδευσή τους σε μόνιμες θέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και ο ΟΑΕΔ συνεργάστηκαν και στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση, με το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης/ Εξειδίκευσης «Dual 2+1» κατά το σχολικό έτος 201 8-1 9 για απόφοιτους των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, με παροχή περαιτέρω εξειδίκευσης σε ειδικότητες του τουριστικού τομέα.

Σημερινό δημοσίευμα της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password