Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Παλλήνης

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Παλλήνης σχετικά με τη στέγαση νηπιαγωγείου

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Παλλήνης πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας γονέων νηπίων του 10ου Νηπιαγωγείου Γέρακα μαζί με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων του 10ου Νηπιαγωγείου Γέρακα, του 3ου Δημοτικού Γέρακα, του 5ου Δημοτικού Γέρακα, της Ένωσης Γονέων Δήμου Παλλήνης και του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος», ενώπιον της Αντιδημάρχου Παιδείας και Στέγασης κ.Βασιλικής Μελισσά.

Κατατέθηκε υπόμνημα στο Δήμο το οποίο συνυπογράφεται από όλους τους παραπάνω φορείς και τους γονείς και δασκάλους που εκπροσωπούνται, το οποίο θέτει το κατεπείγον ερώτημα: πότε και πως θα καλύψει ο Δήμος Παλλήνης επαρκώς την υποχρέωση που έχει αναλάβει από το νόμο για τη στέγαση όλων των νηπίων και προνηπίων της περιοχής του Γέρακα σε δομές προσχολικής εκπαίδευσης κατάλληλες για το σκοπό αυτό, στα πλαίσια της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Οι Σύλλογοι Γονέων της περιοχής του Γέρακα, η Ένωση Γονέων Δήμου Παλλήνης και ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος» επανειλημμένα έχουν θέσει το θέμα και έχουν λάβει τη διαβεβαίωση ότι το θέμα της στέγασης θα λυθεί έγκαιρα.

Σήμερα υπάρχουν νήπια που στεγάζονται προσωρινά σε άλλες σχολικές δομές, σε χώρους που δεν είναι κατάλληλοι σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, ούτε όσον αφορά στο κτίριο και στη χρήση του, ούτε στη λειτουργία του, ούτε στον εξοπλισμό.

Ζητάμε την άμεση ικανοποίηση του αυτονόητου δικαιώματος όλων των παιδιών για ισότιμη πρόσβαση σε ασφαλείς και κατάλληλες κτιριακές υποδομές προσχολικής εκπαίδευσης στα πλαίσια των υποχρεώσεων του Δήμου και θα συνεχίσουμε να συντονίζουμε τις ενέργειές μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Συνημμένη παρατίθεται η επιστολή διαμαρτυρίας των Συλλόγων Γονέων 10ου Νηπιαγωγείου και 3ου Δημοτικού Γέρακα στην οποία περιγράφονται αναλυτικά όλες οι παράμετροι του προβλήματος. Το θέμα επείγει εξαιρετικά και για το λόγο αυτό έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο ξανά την επόμενη εβδομάδα.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password