Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών | Ενημερωτικό του Ν.Κορδή

Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών- Ενημερωτικό του Ν.Κορδή -αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

Η ολοκλήρωση του Σεπτεμβρίου βρίσκει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με πολλά και σοβαρά κενά (πάνω από 8000 σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης) και με την ολοένα και αυξανόμενη εξάπλωση της  Πανδημίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς! Σχεδόν 120 τμήματα και σχολικές μονάδες έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας! Την ίδια στιγμή εκατοντάδες είναι σε κατάληψη με κύρια αιτήματα για τα μορφωτικά και υγειονομικά δικαιώματα των μαθητών/τριων μας!
Σχετικά με την κάλυψη των σοβαρών κενών, τις επόμενες ημέρες θα ζητηθεί από το Υπουργείο η επικαιροποίηση των λειτουργικών κενών σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης! Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη αναμένεται η Γ΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών και στη συνέχεια θα γίνουν οι προσλήψεις για τις “σωτήριες” τρίμηνες συμβάσεις!

Η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών -που πετσοκόβει την ένταξη εκπαιδευτικών στις άδειες ειδικού σκοπού-  και η αναμονή της έκδοσης εγκυκλίου από το Υπουργείο Παιδείας στέλνει πιο πίσω τις προσλήψεις αυτές.

Με την εξέλιξη αυτή οι εκπαιδευτικοί που ήταν στα όρια των επικείμενων προσλήψεων θα ξέρουν με ποια σχέση εργασίας θα απασχοληθούν για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς!
 

28/9/2020
Νεκτάριος Κορδής
Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password