Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονέων στα Χανιά (video)

Εκπαιδευτικοί και γονείς του 5ου γυμνασίου Χανίων προχώρησαν σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της A’ και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, με αφορμή τη σύμπτυξη της δευτέρας γυμνασίου σε τέσσερα τμήματα από πέντε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τάξεις των 25 ή και παραπάνω μαθητών.

Όπως ισχυρίζονται, γονείς και εκπαιδευτικοί, οι αίθουσες διδασκαλίας υπάρχουν, ωστόσο οι μαθητές αναγκάζονται φέτος, εν μέσω πανδημίας. να κάνουν μάθημα σε μεγάλα τμήματα. Το αίτημα αυτό ετέθη για ακόμη μια φορά υπόψιν του προϊστ. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Μανώλη Τζανάκη , ο οποίος ωστόσο αντέτεινε την έλλειψη καθηγητών , αναμένοντας τις προσλήψεις αναπληρωτών που ίσως λύσουν το πρόβλημα.

Στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων βρέθηκαν και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών διεκδικώντας ολιγομελή τμήματα με παράλληλη αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων και ιδιωτικών χώρων , δωρεάν τεστ για καθηγητές και μαθητές , πρόσληψη περισσότερων καθαριστριών και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

Γονείς και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη σημερινή διαμαρτυρία καταδίκασαν κάθε μορφή βίας και ειδικά μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Πηγή: neatv.gr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password