Οι αρχηγοί των κομμάτων για το ξεκίνημα των σχολείων

Οι αρχηγοί των κομμάτων με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς προέβησαν σε δηλώσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ούτε προσλήψεις περισσότερων εκπαιδευτικών ούτε καθαριστών και καθαριστριών για να απολυμαίνουν τακτικά τις αίθουσες. Αντ’ αυτού, στο δημοτικό αυξάνεται, αντί να μειώνεται, ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τάξη. Και τα πρωτάκια μας φέτος θα είναι σε τάξεις των 27 παιδιών αντί των 22. Το αίτημα να μοιραστούν οι τάξεις στα δύο, είναι απολύτως λογικό στις συνθήκες της πανδημίας, προκειμένου να διεξαχθεί ασφαλέστερα και ομαλότερα η φετινή σχολική χρονιά. Απαιτεί όμως προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και περισσότερων αναπληρωτών και όχι 20.000 λιγότερων από ό,τι ήταν πέρυσι».

Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως «φέτος το άνοιγμα των σχολείων γίνεται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Χωρίς σωστή προετοιμασία από την κυβέρνηση για την προφύλαξή τους από την πανδημία και αποφυγή του συνωστισμού στις τάξεις».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχει το Μαξίμου, τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ θα βρίσκεται δίπλα στους αγώνες, στις δίκαιες διεκδικήσεις που απαιτούν το αυτονόητο της εποχής μας. Τα σχολεία να είναι ασφαλή».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος χαρακτήρισε “αντιπαιδαγωγική και ανορθόδοξη την απόφαση της κυβέρνησης να φορούν μάσκα τα παιδιά κάτω των 12 ετών”.

Το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του ζητεί από τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου «χάριν εξυπηρέτησης συμφερόντων».

από σημερινό δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password