Κεραμέως απο περιοδεία | Όλα έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως προκειμένου να βεβαιωθεί ότι όλα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι της ερχόμενης Δευτέρας.

Δήλωσεις:

mathainoumeasfaleis.gov.gr

Η κα Κεραμέως αναφέρθηκε στο πως λειτουργεί το site, mathainoumeasfaleis.gov.gr, με πληροφορίες αναφορικά με τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, για όλες τις εκπαιδευτικές δομές, και με χρήσιμο υλικό προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αναφορικά με τον κορονοϊό, και τις επιπτώσεις του στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών.

Για τις μάσκες

Σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών για τη χρήση μάσκας τόνισε πως θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία τόσο με βίντεο όσο και με δια ζώσης ενημέρωση από γιατρούς σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Αναφερόμενη στους γονείς-πολέμους της χρήσης μάσκας στα σχολεία, είπε πως «αν αυτές οι μειωμένες αντιδράσεις είχαν κάποια επιστημονική βαση, να το συζητήσουμε, όχι εμείς με τους ειδικούς.

«Εδώ όμως εγώ δεν βλέπω καμία επιστημονική βάση, και αυτό οφείλω να το υπογραμμίσω, γιατί δεν το λέμε εμείς για τη μάσκα. Το λέει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία, η Παγκόσμια Παιδιατρική Ένωση και όλοι οι ειδικοί. Είναι σαφέστατοι όλοι ότι και η μάσκα είναι ασφαλής και είναι ο πιο πολύτιμος τρόπος για να προστατευθούμε όλοι και αν συνεχίσουμε τη ζωή μας», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

 

Για τους εκπαιδευτικούς

«Οι μαθητές σας αγαπούν και σας λατρεύουν» τόνισε στους εκπαιδευτικούς, ευχαριστώντας τους για τα «θαύματα που έκαναν από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο» με την τηλεκπαίδευση αλλά και για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το άνοιγμα του Ιουνίου.

 

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password