Καλώς ήρθαμε στο σχολείο!

Εκπαιδευτικό ύλικο για τις ψυχολογικές ανάγκες των μαθητών προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες της παρούσας περιόδου της πανδημίας COVID-19. Απο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Ψυχολογίας ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ 

 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η επιστροφή στο σχολείο σε περίοδο πανδημίας μετά από μεγάλο διάστημα (έκτακτα μέτρα πρόληψης ή παρατεταμένη περίοδο διακοπών) αποτελεί μία ιδιαίτερη συνθήκη για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικό προσωπικό, οικογένειες, μαθητές). Η επάνοδος στο σχολείο με τη νέα σχολική χρονιά ως διαδικασία σηματοδοτεί την επιστροφή στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα προκαλώντας συχνά ανάμεικτα συναισθήματα στον τρόπο που οι μαθητές βιώνουν την επιστροφή στο σχολείο (π.χ. ανυπομονησία ή/και χαρά για τη συναναστροφή με φίλους/ες ή/και αγωνία για τις μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές προκλήσεις στην καινούργια τάξη, βαθμίδα εκπαίδευσης, τη συνεργασία με νέο/ νέους εκπαιδευτικό/ ούς)

 

Σκοπός

 

Απώτερος σκοπός του εντύπου είναι να αναφερθούμε στις ψυχολογικές ανάγκες των μαθητών και μαθητριών αξιοποιώντας την εμπειρία της προηγούμενης περιόδου με προσαρμογές για τις ιδιαιτερότητες της παρούσας περιόδου της πανδημίας COVID-19. Το παρόν έντυπο αποτελεί τη συνέχεια των επτά εντύπων για σχολεία και οικογένειες του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ που δημιουργήθηκαν σε όλες τις φάσεις της πανδημίας από την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων, την εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία και την επάνοδο στο σχολείο μετά το διάστημα παραμονής στο σπίτι (για τα προηγούμενα έντυπα του Εργαστηρίου δείτε:

http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/index.php/2020-03-27-17-58-58

και για την ξενόγλωσση μετάφραση εντύπων δείτε :

http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/index.php/2020-03-27-17-58-59 ).

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password