Γενική Συνέλευση του Σωματείου “Ο ΒΥΡΩΝ”

Γενική Συνέλευση του Σωματείου “Ο ΒΥΡΩΝ”  την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 10:30 π.μ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Τα σχολεία, τα φροντιστήρια, τα κέντρα μελέτης, όλες οι δομές εκπαίδευσης, ιδιωτικές και δημόσιες ανοίγουν στις 14/9, την ώρα που τα κρούσματα COVID-19 μόνο στη Αττική  πλησιάζουν τα 100 ανά μέρα. Η κατάσταση αυτή είναι ευθύνη της κυβέρνησης, που προσάρμοσε τα πρωτόκολλα ασφαλείας στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλωνιδιαίτερα του τουρισμού και των μεταφορών. Πώς να προστατέψει κάποιος τον εαυτό του και τους γύρω του όταν με πλήρη σύνθεση 85-100% γίνονταν τα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων, ενώ αντίθετα οι δαπάνες για τη δημόσια Υγεία μειώθηκαν πάνω από 25% το χρόνο της πανδημίας και δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού!

Το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι για μια ακόμα φορά τα πακέτα των δισ. ευρώ να πάνε στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και για τους εργαζόμενους, «τους ήρωες» όπως μας έλεγανπροετοιμάζουν μεγαλύτερη φτώχειαανεργία κι εκ περιτροπής δουλειάΑπό την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ “πιέζει” για ακόμα μεγαλύτερα προνόμια και διευκολύνσεις προς το κεφάλαιο.

Η εγκληματική τους πολιτική δε δίνει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για τη στήριξη της Παιδείας εν μέσω πανδημίας. Το σχέδιο για 100% πληρότητα στα σχολεία αγνοεί τις κρούσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για πρόσθετες αίθουσες διδασκαλίαςμείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξητακτική απολύμανσημόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Επιπλέον, η κυβέρνηση αποκλείει από την ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία μαθητές και εκπαιδευτικούς των ευπαθών ομάδων και τους ρίχνει στα άδυτα της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Εν τέλει, ο πολύτιμος χρόνος που κερδήθηκε με την υπεύθυνη στάση του λαού αναλώθηκε στη λήψη αντιδραστικών – αντιλαϊκών νομοθετημάτων.

Η λειτουργία των φροντιστηρίωνπου για τα Λύκεια ήδη ξεκίνησεαφήνεται κυριολεκτικά στην τύχη. Οι μικρές αίθουσες, η απουσία χώρων για διάλειμμα κ.ά. επιβαρύνουν ιδιαίτερα την υγεία των παιδιών, αλλά και των συναδέλφων.

Η πανδημία αξιοποιήθηκε για την περαιτέρω χειροτέρευση των εργασιακών μας σχέσεων. Εξ αποστάσεως διδασκαλία, αναμετάδοση των μαθημάτων με κάμερες, αναστολή συμβάσεων εργασίας, απληρωσιά μηνών, εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις στα φροντιστήρια και πλέον και στα σχολεία, λειψά ένσημα και ο κατάλογος δεν έχει τέλος, αρκεί να γίνουν λάστιχο τα ωράρια και να παζαρέψουν τα ωρομίσθια.

Οι συνάδελφοι μικρών τάξεων στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Μελέτης δε γνωρίζουν αν θα μείνουν εντελώς άνεργοι, αν και μπήκε ήδη ο Σεπτέμβρης. Ορισμένοι έχουν προ πολλού εξαντλήσει το επίδομα ανεργίας και κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς εισόδημα όλο το χρόνο.

Με την άμεση εφαρμογή του νόμου για τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήριατο όργιο απολύσεων έχει ήδη αρχίσει. Το ξήλωμα των τελευταίων κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του κλάδου ανοίγει το δρόμο για πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών συνθηκών στα Φροντιστήρια, όπως με την προσφυγή της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ για πλήρες ωράριο εκπαιδευτικών στις 40 ώρες αντί για τις 21 που ισχύει, μειώνοντας έτσι το κατώτερο ωρομίσθιο στο μισό.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις, καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου να μπει ενεργά στον αγώναΟ Βύρωνας είναι ήδη μπροστά στη μάχη, απαιτώντας δουλειά και ζωή που να μην είναι λάστιχομε δικαιώματααυξήσεις στους μισθούςτην υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Η κωλυσιεργία της ΟΙΕΛΕ να οργανώσει κινητοποιήσεις και συνελεύσεις έχει ήδη κοστίσειΝα μην επαναπαυτούμε σε δήθεν λύσεις που θα προέλθουν από μια κυβερνητική αλλαγή, από διαβουλεύσεις με υπουργούς ή, ως διά μαγείας, από τα συρτάρια δικηγορικών γραφείων.

Εμείς πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας!

Με μαζικές διαδικασίες να προετοιμάσουμε την κλιμάκωση της πάλης!

Συντασσόμαστε με τα αιτήματα των εκπαιδευτικών του Δημοσίου για:

 • Ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων με αποστάσεις ασφαλείας για τους μαθητές. Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών και συμβασιούχων που ήδη δουλεύουν.
 • Μέριμνα για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε κάθε σχολική μονάδα. Δωρεάν και επαρκή παροχή όλων των μέσων ατομικής προστασίαςμαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
 • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στην αίθουσα και on line μετάδοση των μαθημάτων.
 • Προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
 • Προχωράμε στις 18 Σεπτέμβρη σε νέα πανελλαδική μέρα δράσης για τα ζητήματα της εκπαίδευσηςστην Αθήνα στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Πρόσθετα για τη λειτουργία ιδιωτικών δομώνφροντιστηρίων και σχολείων, απαιτούμε:

 • Να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευσηΝα παρθούν πίσω οι απολύσεις.
 • Εδώ και τώρα υπογραφή ΣΣΕ σε ΦΜΕΚΞΓ και Κέντρα Μελέτης.
 • Καμία μείωση μισθώνκαμία αδήλωτη ώρα εργασίαςΚαμία βλαπτική μεταβολή των συμβάσεων.
 • Ασφαλείς αποστάσεις σε κάθε χώρο σχολείου και φροντιστηρίουΜέτρα προστασίας για μαθητές, οδηγούς και συνοδούς κατά τη μετακίνησή τους με τα σχολικά λεωφορεία.
 • Ενίσχυση με προσωπικό καθαριότητας για κάθε χώρο εργασίαςΜέριμνα για καθαριότητα και απολύμανση όλων των χώρων και των σχολικών οχημάτων με ευθύνη της εργοδοσίας.
 • Εξασφάλιση όλων των ατομικών μέσων προστασίας και αναλώσιμωνΕπαναλαμβανόμενα τεστ για όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων της ιδιωτικής εκπαίδευσης με την οικονομική κάλυψη του εργοδότη.

Όλες και όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 10:30 π.μστο Συνδικάτο Οικοδόμων,

Βερανζέρου 1,  ΠλΚάνιγγος (2ος όροφος) 

Τα αναγκαία μέτρα προστασίας (μάσκα, αντισηπτικά) θα τηρηθούν και είναι υποχρεωτικά για όλους καθ’ όλη τη διάρκεια της Συνέλευσης.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password