Πόρους από το Ταμείο Ανάπτυξης στην Παιδεία και την Υγεία | Ν.Φίλης

Όπως σημείωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ακούμε ασαφώς για αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, χωρίς στοιχεία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την ώρα προσλαμβάνονται 21 χιλ. περίπου, όταν πέρσι χωρίς κορονοϊό προσλήφθηκαν 40 χιλ., με πόρους και προετοιμασία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς με ασφάλεια, ο Νίκος Φίλης ανέφερε μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το καλοκαίρι για να προετοιμαστεί όπως έπρεπε. Δεν υπήρξε, σημείωσε, καμία προσπάθεια αραίωσης των μαθητών, με «σπάσιμο» των τάξεων όπως πρότειναν οι ειδικοί επιδιομολόγοι, θεωρώντας μάλιστα αυτό το μέτρο κύριο και σημαντικότερο. Τελευταία στιγμή έγιναν οι διαδικασίες για την πρόσληψη καθαριστών και καθαριστριών στα σχολεία, τελευταία στιγμή δόθηκαν οι οδηγίες στους δήμους για την προμήθεια μασκών, τελευταία στιγμή όλα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν δίνονται στην Παιδεία αυξημένοι πόροι για την απαραίτητη ανασύνταξη και θωράκισή της εν μέσω πανδημίας. Η Ισπανία θα κατευθύνει τους πόρους από το Ταμείο Ανάπτυξης στην Παιδεία και την Υγεία -η Ελλάδα πού;

Όπως τόνισε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και για τους αναπληρωτές ακούμε ασαφώς για αύξηση του αριθμού τους, χωρίς στοιχεία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την ώρα προσλαμβάνονται 21 χιλ. περίπου, όταν πέρσι χωρίς κορονοϊό προσλήφθηκαν 40 χιλ., με πόρους και προετοιμασία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Για την λειτουργία του Ολοήμερου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παραπληροφορεί μιλώντας για 100 εκ. € που δήθεν εξασφάλισε, χωρίς να εξηγεί ότι είναι χρήματα που θα πήγαιναν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, και ως αποτέλεσμα περικόπτονται οι θέσεις παιδιών εκεί. Όπως επίσης, δεν οργάνωσε καμιά ουσιαστική και σοβαρή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, στην οποία δεν αποκλείεται και φέτος να χρειαστεί να καταφύγουμε.

Για το σύμφωνο ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ανέφερε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίσαμε τις θετικές τους πλευρές, ειδικά μετά την τουρκο-λιβυκή συμφωνία. Ψηφίσαμε όμως «παρών» θέλοντας να αποτυπωθεί η διαφωνία μας με ορισμένες κρίσιμες πτυχές του συμφώνου. Αυτή ήταν η υπεύθυνη εθνική στάση. Δεν βγήκαμε στα εθνικιστικά «κάγκελα» όπως έκανε η ΝΔ στις Πρέσπες.

Όσαν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι είναι ένα κόμμα που συζητάει: ο διάλογος, η ανταλλαγή επιχειρημάτων σε μια διαφωνία, είναι κομμάτι της συνείδησης και της παράδοσης της Αριστεράς, αντίθετα από την παράδοση των αρχηγικών κομμάτων. Είδατε ότι στη ΝΔ, όσοι είχαν διαφωνίες και τις είχαν αναλύσει παλιότερα, δεν τις εξέφρασαν καν μέσα στη Βουλή. Κρύφτηκαν. Υπάρχει μια βαθιά διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην Αριστερά και στη Δεξιά και για το τι λένε αλλά και για το πώς συζητούν στο εσωτερικό των κομμάτων για τα εθνικά θέματα.

 

 

Πηγή: avgi.gr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password