Τσιόδρας: Σημαντική η επιστροφή στα σχολεία (vid)

Επέστρεψε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την ενημέρωση του κορονοϊού από το υπουργείο Υγείας. Σχετικά με τα παιδιά, ο κ. Τσιόδρας επισήμανε επικαλούμενος έρευνα, ότι κινδυνεύουν λιγότερο όσα είναι κάτω των 12.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών κολλάνε πιο δύσκολα τον ιό. Τα παιδιά θα ωφεληθούν περισσότερο από την εκπαιδευτική διαδικασία παρά από την απουσία από το σχολείο. Η παρουσία τους στο σχολείο είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τίποτα, είπε ακόμα.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα αν απαιτηθεί ακόμα και σε όλη την χώρα.

Σημαντική η παρουσία των παιδιών στο σχολείο, τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τηλεδιάσκεψη. Είναι απαραίτητο να επιστρέψουν στα θρανία, είπε και εάν χρειαστεί να ληφθούν άλλα μέτρα θα εξεταστούν, συμπλήρωσε.

Είναι αναγκαίο για τον ψυχικό τους κόσμο, τόνισε.
Μάσκα και αποστάσεις
Αναφέρθηκε επίσης στη χρήση της μάσκας, που συστήνεται άλλωστε από τον ΠΟΥ και τον ΟΗΕ. Η χρήση μπορεί να έχει πολλαπλά εκπαιδευτικά προβλήματα, αλλά μπορούν οι εκπαιδευτικοί να δίνουν στα παιδιά ένα διάλειμμα στη χρήση μάσκας.

Στα μικρά παιδιά χρειάζεται να μάθουν τη μάσκα με το παιχνίδια, στα μεγαλύτερα με χρήσιμες πληροφορίες από επίσημες ιστοσελίδες, τόνισε.

Με την επιβράβευση τα παιδιά μπορούν να υιοθετήσουν τη χρήση μάσκας – δεν προβάλλουμε στα παιδιά μας την ενδεχόμενη μικροβιοφοβία μας ή τον πανικό μας, είπε. Αν φερθούμε σωστά, θα ξεπεράσουμε αυτό μετά το εμβόλιο.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα ότι μπορούμε να επιβραβεύουμε τα παιδιά για την χρήση μάσκας αντί να τα τιμωρούμε. Να απαντάμε στα παιδιά με ειλικρίνεια. Αν φερθούμε σωστά, είπε, θα έρθει το εμβόλιο και θα ξεπεράσουμε τον φόβο και θα επανέλθει η αγκαλιά.
Η μάσκα είναι μαχαίρι με δυο όψεις
Από τη μια χρησιμοποιείται για προστασία, προφύλαξη και υποστήριξη.Από την άλλη είναι αναγκαίο κακό. Πρέπει να τη χρησιμοποιούμε σαν ένα προσωπικό lockdown. Είναι μαχαίρι με δύο όψεις, είπε ο Σ. Τσιόδρας.

Όπως είπε: Θεωρώ τη μάσκα μαχαίρι με δυο όψεις για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και τώρα στις κοινωνικές μας δραστηριότητες. Χαρακτήρισε την μάσκα ένα προσωπικό lockdown, ένα αναγκαίο κακό.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password