Μιχαηλίδου: Διανομή σχολικών γευμάτων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μιχαηλίδου: Διανομή ζεστών σχολικών γευμάτων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα αρχίσει και η διανομή των ζεστών σχολικών γευμάτων, στους μαθητές των σχολείων των δήμων που έχουν επιλεγεί και ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή, η Δόμνα Μιχαηλίδου.«Δεν έχουμε έρθει να γκρεμίσουμε ό,τι βρήκαμε. Ό,τι από αυτά που βρήκαμε θεωρούμε θετικό, δεν το γκρεμίζουμε και χτίζουμε πάνω σε αυτό. Έτσι και χτίζουμε πάνω στην πολιτική των σχολικών γευμάτων, χτίζουμε πάνω σε αυτή την πολιτική με θέρμη», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου.
Όπως επισήμανε, τα οφέλη του προγράμματος είναι πολλαπλά, «διότι οι δήμοι και τα σχολεία εντός αυτών, έχουν επιλεγεί με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, ώστε το κράτος να στηρίζει στις δύσκολες μέρες αυτές και δη του κορωνοϊού, τις οικογένειες που έχουν ακόμα περισσότερο ανάγκη. Εξάλλου, πέρα από κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, τα κριτήρια είναι και διατροφικά, αφού το πρόγραμμα επιδιώκει και τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών, μέσα από γεύματα τα οποία είναι σωστά δομημένα».

Η υφυπουργός ενημέρωσε ότι για πρώτη φορά τα σχολικά ζεστά γεύματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβρη, καθώς τροποποιήθηκαν οι συμβάσεις, που δεν έτρεξαν όταν τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω κορωνοϊού.

Επίκαιρη ερώτηση για τα δωρεάν σχολικά γεύματα είχε απευθύνει στην υφυπουργό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, επικαλούμενος στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, στη Δυτική Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας, μικρό μέρος της προϋπολογισθείσας δαπάνης απορροφήθηκε.

«Οι μειώσεις στις οποίες αναφέρεστε, δεν είναι τίποτα άλλο από τη μη απορρόφηση κονδυλίων, κατάσταση που δημιουργήθηκε ακριβώς εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού με το συνακόλουθο κλείσιμο των σχολείων», εξήγησε η υφυπουργός.
iefimerida.gr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password