Μαγιορκίνης για άνοιγμα σχολείων: Θα έκλινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου

Με την επίσημη ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων να ανακοινώνεται την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, λοιμωξιολόγοι και υπουργείο Παιδείας προετοιμάζονται για το πρώτο σχολικό κουδούνι και για τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία.

Το μόνο δεδομένο, πάντως, είναι ότι ακόμη και μεταξύ των επιστημόνων επικρατεί διχογνωμία για την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων, καθώς την Κυριακή, 30 Αυγούστου, Νίκος Σύψας και Παναγιώτης Γαργαλιάνος υποστήριζαν ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν ακόμη και στις 7 Σεπτεμβρίου ενώ η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει – μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα – ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου.
Σε αυτή την ημερομηνία φαίνεται να καταλήγει και ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, για το άνοιγμα των σχολείων. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «το σημείο – κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά».

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης, το θέμα συζητείται και στην επιτροπή για να αποφασιστεί ακριβώς τι πρόκειται να γίνει. «Υπάρχει όλο το τελευταίο 15νθημερο αυξημένη επιδημιολογική εικόνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης, προσθέτοντας ότι «εγώ θα έκλινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία και σήμερα θα ακουστούν όλες οι απόψεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, η 14η Σεπτεμβρίου θεωρείται ως η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων και αυτό επισημάνθηκε στην τακτική επικοινωνία που είχε με τους λοιμωξιολόγους ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το υπουργικό συμβούλιο. Επίσημα πάντως, η ημερομηνία του ανοίγματος των σχολείων θα ανακοινωθεί την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Πηγή: ethnos.gr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password