Πόσες και τι μάσκες θα παρέχονται δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Που θα είναι υποχρεωτικές.

Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 είπε ότι θα παρέχονται δωρεάν τρεις υφασμάτινες μάσκες σε καθένα από τους συνολικά 1.350.000 μαθητές και 130.000 εκπαιδευτικούς.

Οι μάσκες που θα χορηγηθούν θα είναι «υφασμάτινες μάσκες που μας υποδεικνύει η επιτροπή» και θα καλύψει το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Νωρίτερα με tweet του γνωστοποίησε την ειδική έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών ύψους 5,2 εκατ. ευρώ προς όλους τους δήμους προκειμένου να γίνει η δωρεάν διάθεση των μασκών.

Επίσης με παρέμβασή της σε πρωινή εκπομπή του OPEN η υπουργός Παιδείας, έδωσε διευκρινίσεις για την χρήση μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία και που αυτή δεν θα είναι υποχρεωτική.

Τόνισε πως η μάσκα είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών και αποκάλυψε ότι οι μαθητές δε θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη των ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους χωρίς τις μάσκες τους. Επίσης, μάσκα δε θα φοράνε την ώρα της γυμναστικής…

“Η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός… Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δε θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα” είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.
Πηγή: dikaiologitika.gr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password