ΟΧΙ περικοπές στις προσλήψεις | Σύλλογος Εκπαιδευτικών “Κώστας Σωτηρίου”

Αναλυτικά η ανακοίνωση παρακάτω:

ΟΧΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ#  Ά Φάση με κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών, μαζί με όλες τις προσλήψεις παράλληλης-ΖΕΠ

Προς: τα μέλη, ΔΟΕ, ΣΕΠΕ

 

Τις τελευταίες μέρες οι αναπληρωτές συνάδελφοι παρακολουθούν εμβρόντητοι το πρωτοφανές αλαλούμ που εξελίσσεται γύρω από τις προσλήψεις Ά φάσης. Προχειρότητα, αντικρουόμενες διαρροές, ανερμάτιστες δηλώσεις, υποσχέσεις, με κοινό παρονομαστή την έλλειψη σεβασμού στους συναδέλφους, έχουν φέρει τον κόσμο της εΝα δώσουν δυνατότητα να δουλέψουν οι απορριθφθέντες από τους προσωρινούς πίνακες.κπαίδευσης στα όρια του. Ετοιμάζονται να ανοίξουν τα σχολεία όπως-όπως στο βωμό της εξοικονόμησης, χωρίς καν να καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες σε δασκάλους τάξης και ειδικοτήτων. Η παράλληλη στήριξη και οι τάξεις υποδοχής, χωρίς καμία δικαιολογία κινδυνεύουν να μπουν στον πάγο. Εν μέσω έκτακτων συνθηκών που ζούμε όλοι μας, αντί να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών σε 12-15 στην τάξη και να αυξηθεί ο αριθμός των τμημάτων με ανάλογες προσλήψεις, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αν υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί, η  ζωή πολλών συναδέλφων θα τιναχθεί στον αέρα, οι τμηματικές προσλήψεις θα επιφέρουν τεράστιες αδικίες και τα σχολεία θα υποβαθμιστούν ανεπανόρθωτα.

Καταγγέλλουμε την πρόσληψη αναπληρωτών από τους προσωρινούς-λανθασμένους πίνακες του προσοντολογίου που οδηγούν 13.000 και πλέον απορριφθέντες συναδέλφους στην ανεργία.    Απαιτούμε από τους ιθύνοντες ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και:

  • Να καλύψουν το 100% των κενών στην Ά φάση η οποία να περιλαμβάνει δάσκαλους, νηπιαγωγούς, ειδικότητες και όλες τις προσλήψεις ΖΕΠ και παράλληλης στήριξης. Είναι απαραίτητο να είναι μεγαλύτερη της περσινής αντίστοιχης  φάσης. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει. Ακόμα και τα υποτιμημένα κενά των περιφερειακών διευθύνσεων είναι περισσότερα από τους αριθμούς προσλήψεων που διαρρέονται αυτή τη στιγμή.
  • Να δώσουν δυνατότητα να δουλέψουν οι απορριφθέντες από τους προσωρινούς πίνακες.

Καλούμε τη ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα ΤΩΡΑ, ως πρωταρχικής σημασίας και να προχωρήσει  σε ολοκληρωμένο αγωνιστικό σχεδιασμό αντίδρασης στην επίθεση που δέχονται οι αναπληρωτές μας και το σύνολο των σχολείων!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password