Μαθητές με μάσκες, αλλά χωρίς αίθουσες

Η εφημερίδα των συντακτών παρουσιάζει σήμερα το μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων σε σχολικές αίθουσες στους δήμους της Κεντρική Μακεδονίας όπως Νεάπολης Συκεών, Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς.

Μαθητές με μάσκες, αλλά χωρίς αίθουσες

Οι τραγικές ελλείψεις σχολικής στέγης για τα παιδιά της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης φέρνουν σε απόγνωση δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και τους συλλόγους γονέων

Η ΕΦΑΡΜΟΓΉ της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από τους δήμους έφερε στην επιφάνεια με τον πιο επείγοντα τρόπο την έλλειψη της σχολικής στέγης και των κατάλληλων υποδομών.

Ο Δήμος Νεάπολης Συκεών ζήτησε έγκαιρα να εξαιρεθεί από το μέτρο, αλλά στον Δήμο Θεσσαλονίκης τρέχουν και δεν φτάνουν και ζητούν να εξαιρεθούν εκ των υστέρων, καθώς οι αίθουσες των νηπιαγωγείων κρίνονται.,.ακατάλληλες για μικρότερης ηλικίας παιδιά.

Κι ενώ το παζλ δεν μπορεί να συμπληρωθεί λόγω και των έκτακτων μέτρων ‘ του κορονοϊού, το πρόβλημα της έλλειψης σχολικών υποδομών ξεσπά και στην Καλαμαριά. Με τοποθέτηση λυόμενων κατασκευών σε οικόπεδα προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα έλλειψης σχολικής στέγης ο Δήμος Καλαμαριάς. Και επειδή οι υπάρχουσες αίθουσες στα νηπιαγωγεία της περιοχής δεν επαρκούν, επιστρατεύονται λύσεις όπως η μετατροπή άλλων σχολικών αιθουσών ή και υπνωτηρίων (!) σε τάξεις για προνήπια και νηπιαγωγεία.

Τα παραπάνω μάς καταγγέλλει η Καλλιόπη Αποστολίδου, εκπαιδευτικός και εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων προνηπίων της περιοχής. Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, οι 1 30 γονείς από τον Δήμο Καλαμαριάς δεν γνωρίζουν ούτε πού θα πάνε σχολείο τα παιδιά τους ούτε σε τι συνθήκες θα βρίσκονται, πώς θα σιτίζονται, τι μέτρα υγιεινής και ασφάλειας θα υπάρχουν. Και υποστηρίζουν πως η κατασκευή λυόμενων αιθουσών υποβιβάζει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης.

Η Καλαμαριά υποφέρει από έλλειψη σχολικών αιθουσών και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. «Υπάρχει ανισοκατανομή στη σχολική στέγη στην περιοχή. Το πρόβλημα θα λυθεί όμως σε πέντε χρόνια», παραδέχεται ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Στα μέσα Ιουλίου, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τεσσάρων σχολείων της Καλαμαριάς (τριών Γυμνασίων και ενός Λυκείου) έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας λύση στο χρόνια πρόβλημα σχολικής στέγης στην περιοχή.

ΠΕΛΛΙΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΟΥ – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 21/08/2020

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password