Ερωτήματα προβληματισμό, και κατάφωρες αδικίες | Ανακοίνωση ΠΑΣΑΔ

Νέα ενημέρωση ΠΑΣΑΔ:

Σήμερα θα τρέξει το σύστημα για να καλύψει τα 4000 κενά Γενικής ΠΕ70 (που δήλωσαν οι διευθύνσεις;) με περίπου 3300 δασκάλους, καλύπτοντας το 80% στο σύνολό τους και μόνο σε λίγες περιπτώσεις το 100% (σε απομακρυσμένες περιοχές), ενώ 360 συνάδελφοι ακόμη θα καλύψουν θέσεις Ειδικής (ΣΜΕΑΕ – ΚΕΣΥ)

Δυστυχώς εκτός της μερικής κάλυψης των κενών που επιχειρείται, δε θα γίνουν προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη και στις Τ. Υ., πράγμα που θεωρούμε πως είναι εκπαιδευτικά τεράστιο λάθος και πολιτικά μεγάλο ατόπημα και μας γυρίζει μια 6ετία πίσω!

Η Α’ φάση προσλήψεων πλέον δεν υπάρχει και πισωγυρίζουμε στο άδικο και μίζερο “προσλήψεις προγραμμάτων”.

Οπότε και σύμφωνα πλέον με την νέα τακτική του Υπουργείου, σήμερα τρέχουν τα προγράμματα Γενική και Ειδική (ΣΜΕΑΕ – ΚΕΣΥ)


 

 

Αρχικό κείμενο:

Η ανακοίνωση παρακάτω:


Η τελευταία πληροφορία κάνει λόγο για 260 προσλήψεις ΠΕ70 σε ΣΜΕΑΕ – ΚΕΣΥ σε σύνολο 700 προσλήψεων γι’ αυτά τα δύο προγράμματα για όλη την πρωτοβάθμια (οι υπόλοιποι είναι νηπιαγωγοί και ειδικότητες).

Εν αναμονή της α’ φάσης αναπληρωτών, παρακολουθούμε ένα καλοστημένο ( παιχνίδι αντικρουόμενων και συγκεχυμένων πληροφοριών από το υπουργείο, το οποίο δεν έχει προηγούμενο.

Το γεγονός ότι η παράλληλη στήριξη και το ΖΕΠ δε θα ενταχθούν στην α’ φάση είναι καθαρά πολιτική απόφαση και θα πρέπει να εγείρει ερωτήματα και προβληματισμό, δεδομένων των κατάφωρων αδικιών που θα προκύψουν.

Η δική μας εκτίμηση για τα πραγματικά κενά των ΠΕ70 είναι ότι πλησιάζουν τις 6.000.
Οι περιφέρειες έδωσαν μόλις 3.800 κενά και η α’ φάση δε θα καλύψει καν το 100% αυτής της πλασματικής εικόνας κενών.

Απαιτούμε με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση την πλήρη κάλυψη των πραγματικών κενών σε δασκάλους, καθότι με οποιονδήποτε άλλον τρόπο επιστροφή στην εκπαιδευτική κανονικότητα, η οποία διατυμπανίζεται εδώ και μήνες, δεν μπορεί να υπάρξει.

ΠΑΣΑΔ

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password