Ανοιχτή επιστολή αναπληρωτών ΕΑΕ | “Κατάφωρη αδικία προς τους συναδέλφους”

Με ανοιχτή επιστολή και οι αναπληρωτές ΕΑΕ μπαίνουν στο χορό αντιδράσεων κατα της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και των χειρισμών του.

Αναλυτικα η επιστολή:

Προς

Υπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων
Κεραμέως Νίκη

Υφυπουργό   Παιδείας και Θρησκευμάτων
Ζαχαράκη Σοφία

Γενική   Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Γκίκα Αναστασία

Αξιότιμες κυρίες,

χαιρετίζουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής καθώς και την πρόθεση του υπουργείου και τις σχετικές ενέργειες των υπαλλήλων του για έγκαιρη στελέχωση των σχετικών δομών νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Δυστυχώς, όμως, αυτή τη χρονιά οι υποψήφιοι αναπληρωτές κληθήκαμε να δηλώσουμε περιοχές προτίμησης αγνοώντας τη φημολογούμενη (τις τελευταίες μέρες) πρόθεση του υπουργείου να προηγηθούν οι προσλήψεις σε ΚΕΣΥ, ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ένταξης και να ακολουθήσει η πρόσληψη  εκπαιδευτικών εξειδικευμένης υποστήριξης.

Η μη συμπερίληψη των τελευταίων στην Α’ φάση προσλήψεων θα συνιστούσε καταστρατήγηση του δικαιώματος της συνεξέτασης όλων των επιλογών του υποψηφίου, όπως ορίζεται με το σαφές παράδειγμα στη σελ. 9 της σχετικής Πρόσκλησης (Αρ. Πρωτ  105324/Ε1), και κατάφωρη αδικία προς τους συναδέλφους που βρίσκονται ψηλά στον πίνακα και θα βρεθούν μακριά από τις πρώτες τους επιλογές, βλέποντας λίγες ημέρες αργότερα την πρόσληψη, στις περιοχές αυτές, συναδέλφων τους με κατώτερη σειρά!

Για να αποφευχθεί, λοιπόν, η εύλογη αναστάτωση χιλιάδων αναπληρωτών, που υπηρετούν χρόνια, αλλάζοντας κάθε χρόνο τόπο κατοικίας και διεκδικούν (δικαιωματικά) μια καλύτερη τοποθέτηση, ζητούμε να υλοποιηθεί  μια μια μεγάλη, ενιαία Α’ φάση με τη συμπερίληψη και της Παράλληλης Στήριξης, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Οποιαδήποτε άλλη κίνηση θα ήταν βεβιασμένη και αδικαιολόγητη, με δυσμενείς συνέπειες στον προσωπικό και επαγγελματικό βίο χιλιάδων αναπληρωτών.

Με εκτίμηση,

Αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password