“Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς σχεδιασμό και προετοιμασία”. Ν.Φίλης

Ν. Φίλης: Τι σχεδίασε η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων; Τίποτα!


«Καθώς πλησιάζουμε στο άνοιγμα των σχολείων, βλέπουμε ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προφύλαξης ώστε να μην αποτελέσουν οι τάξεις σημεία έξαρσης και έκρηξης της πανδημίας στις οικογένειες των μαθητών και στην κοινωνία ολόκληρη. Ούτε καν τα μέτρα που είχαν ληφθεί τον Απρίλιο και τον Μάιο. Και αυτό ενώ αυξάνονται τα καταγεγραμμένα κρούσματα», τόνισε ο Νίκος Φίλης «Στο Κόκκινο 105.5» και το δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο.

«Τελικά τι σχεδίαζε τέσσερις μήνες η κυβέρνηση; Τίποτα απολύτως. Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς σχεδιασμό και προετοιμασία», υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης, συμπληρώνοντας πως «δεν προβλέπονται μαζικά τεστ ούτε για εκπαιδευτικούς και μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ούτε καν μάσκες, αφού το υπουργείο Παιδείας δήλωσε πως η προμήθεια μάσκας είναι προσωπικό θέμα κάθε παιδιού και της οικογένειάς του».

Παράλληλα επεσήμανε πως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όχι μόνο δε μερίμνησε για τη μείωση των μαθητών ανά τάξη, αλλά κατήργησε διάταξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έθετε όριο 22 παιδιών ανά τάξη στα Δημοτικά Σχολεία, αυξάνοντάς τα στα 25.

Επεσήμανε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζητούν τη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού. «Να έρθει ο ΕΟΔΥ και οι ειδικοί ώστε να συζητήσουμε για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, χωρίς μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις. Η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών υπερβαίνει τα πολιτικά όρια».

Ωστόσο ανέφερε πως το υπουργείο Παιδείας αρνείται συστηματικά τη σύγκληση της Επιτροπής. Έτσι αντιμετωπίζει το διάλογο, τον οποίο υποκριτικά διαρκώς επικαλείται, και μάλιστα σε ένα τόσο καίριο ζήτημα που αφορά στη δημόσια υγεία.

Τέλος, ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «δεν είναι βέβαια τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας τα μόνα που μας απασχολούν αυτή την περίοδο. Σημαντικό είναι και το παιδαγωγικό ζήτημα της αναδιαμόρφωσης της ύλης μετά από τόσους μήνες κλειστών σχολείων. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα έπρεπε να έχει δραστηριοποιηθεί και να έχει εκδώσει οδηγίες. Όπως επίσης μας απασχολεί το απαράδεκτο ζήτημα με τις κάμερες μέσα στις τάξεις με τους μαθητές παρόντες -νομοθέτηση που στην πράξη οι εκπαιδευτικοί ακύρωσαν».

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password