Ποιός αναλαμβάνει το κόστος μάσκας και τεστ στα σχολεία? ΄΄Προσωπικό εργαλείο η μάσκα΄΄ σύμφωνα με τη ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ .Αναστασία Γκίκα ήταν αινιγματική στις δηλώσεις της -μιλώντας στην ΕΡΤ1- για το αν θα δοθούν δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως ζητούν οι γονείς και η εκπαιδευτική κοινότητα.
Συγκεκριμένα η κ. Γκίκα ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν η πολιτεία σκοπεύει να χορηγήσει δωρεάν μάσκες και ποιος θα πληρώνει τα τεστ σε περιπτώσεις ύποπτου κρούσματος.

Για τα μεν τεστ, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας όμως ότι στο προηγούμενο άνοιγμα των σχολείων “οποτεδήποτε ήταν ανάγκη να γίνει τεστ με την παραμικρή υποψία το τεστ γίνεται απο τον ΕΟΔΥ“. Για τις μάσκες είπε ότι είναι “προσωπικό εργαλείο, μπορεί να είναι υφασμάτινες και να πλένονται. Για κάτι προσωπικό, δεν τίθεται θέμα“.

Αναφερόμενη στο θέμα της καθαριότητας μετά από σχετική ερώτηση, απέφυγε να τοποθετηθεί με σαφή τρόπο λέγοντας ότι το έχει αναλάβει το υπουργείο εσωτερικών και το διαχειρίζονται οι δήμοι. “Ξέρω ότι οι δήμοι έχουν αναλάβει να οργανώσουν την καθαριότητα. Πρέπει να είναι ενδελεχής και επισταμένη και κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας”, . είπε και τόνισε ότι το υπουργείο έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα είναι. Ούτε για πιθανές προσλήψεις προσωπικού μίλησε.” Δεν το αποφασίζουμε εμείς, έχουμε διαβεβαίωση ότι θα είναι επαρκές, το προσωπικό όπου χρειάζεται ώστε να γίνει όσο καλύτερα είναι δυνατόν η καθαριότητα”.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password