Τι θα κάνουν με τα σχολεία στην Κύπρο. Συναντήσεις Υπ.Παιδείας με εκπαιδευτικές οργανώσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα του www.stockwatch.com.cy/  στην Κύπρο προετοιμάζονται εντατικά για το άνοιγμα των σχολείων.

Διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει ο υπουργός παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου με τις ηγεσίες της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ την ερχόμενη Δευτέρα και με την ηγεσία της ΠΟΕΔ την ερχόμενη Τετάρτη αντίστοιχα.

Ο Υπουργός Παιδείας της Κύπρου δηλώνει ότι το υπουργείο παιδείας είναι έτοιμο, βάση τα σενάρια που έχει ετοιμάσει, να αντιμετωπίσει και ακραίες καταστάσεις που ενδεχομένως να προκληθούν από την πανδημία.

Σε ότι αφορά την εξ αποστάσεως μάθηση ανέφεραν ότι λήφθηκαν όλες οι χρήσιμες πληροφορίες ώστε η πρακτική αυτή να είναι εργαλείο για όλους τους μαθητές, αν και εφόσον  καταστεί αδήριτη ανάγκη.

Ο υπουργός παιδείας είχε τονίσει πρόσφατα ότι γίνονται διευθετήσεις για να αποκτήσουν όλοι οι μαθητές  προσωπικό laptop ή tablet.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ αναφερόμενος στη δέσμη εισηγήσεων που έχει ετοιμάσει η οργάνωση και την οποία θα θέσει ενώπιον του υπουργού παιδείας  υπέδειξε ότι ενδεχομένως το υπουργείο θα πρέπει να δώσει βάρος στα εξεταζόμενα μαθήματα.

«Πρέπει να γίνει κάποια διαφοροποίηση στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Είναι άποψη μας ότι από τη στιγμή που υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τους μισούς μαθητές ανά τμήμα και  να υπάρχει εκ περιτροπής παρουσία στις τάξεις».

Όλο το ρεπορτάζ εδώ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password